Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Het optimale duurzame energieconcept

event 7 mei 2021 Ronald Schilt

Beschikbare data

Datum
7 mei 2021
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Digitaal

In dit kenniscafé vertelt directeur Ronald Schilt van Merosch over hoe optimale duurzame energieconcepten uitgedacht kunnen worden aan de hand van concrete voorbeelden.

Over de spreker

Ronald Schilt heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van duurzame technieken en het 'organiseren van de wil' om te komen tot een gezonde en duurzame samenleving. Vanuit de overtuiging dat het beter moet en beter kan met duurzaam en gezond bouwen in Nederland, richtte hij in 2008 Merosch op. Hij is idealistisch en heeft een hekel aan de woorden “maar,…” en “kan niet”. Hij weet echter als geen ander dat draagvlak en concrete businesscases nodig zijn om gezamenlijk stappen te kunnen maken.

Inhoud kenniscafé

In dit digitale kenniscafé zal ingegaan worden op de vragen:

  • Hoe maak ik een goede keuze voor de warmtebron (lucht, bodem of grondwater) van de warmtepomp?
  • Waarom en wanneer kiezen voor een centrale of decentrale warmtepomp?
  • Wanneer is de inzet van TEA, TEO en TED wel/niet interessant?
  • Wat zijn de ruimtelijke kritische aandachtspunten bij inpassing van een of meerdere van bovenstaande aspecten?
  • Welke rol speelt schaalgrootte, bouwdichtheid en gebouwfunctie bij bovenstaande?

De vragen worden behandeld aan de hand van concrete projecten zoals: Crailo in Hilversum, Holland Park West in Diemen, De Rock in Amsterdam, Merwede in Utrecht en Willem II kazerne in Tilburg.

U bent digitaal van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Presentatie

Adres

In verband met het coronavirus wordt het Merosch Kenniscafé digitaal via Microsoft Teams georganiseerd. U ontvangt de instructies t.z.t. via de e-mail.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events