Projecten

Xplore next level in duurzaamheid

Samen met het tenderteam heeft Merosch de tender van dit project gewonnen. Ook na de tender is Merosch nog betrokken bij de uitwerking van het plan.
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
Beeld: Plomp
circulair vangaslos 100neutral
Onderwerpen
intergrale-duurzaamheidsopgave, circulariteit, energie
Diensten
onderzoeken, ontwerpen
Plaats
Diemen
Sector
projectontwikkelaars
Omvang
gebied
Betrokken partijen
BPD, Dura Vermeer, Mecanoo Architecten, BOOM Landscape, Buro Bouwfysica, De Dakdokters, Pieters Bouwtechniek, De Stock, Plomp, Upcycle Talent Factory, ZieglerGautier

Met circa 700 woningen, 1.500 m2 aan voorzieningen, een brede school en de inrichting van het openbaar gebied verrijst met Xplore een nieuwe woonwijk in Holland Park West, Diemen. Merosch heeft met het team intensief samengewerkt aan de tender, met winst als beloning.

Xplore is ambitieus en realistisch

De duurzaamheidvisie is zeer ambitieus en realistisch tegelijkertijd. Er is hoog ingezet op de speerpunten Gezondheid, Energie, Klimaatadaptatie en Circulariteit. Dit alles resulteert in een zeer hoge GPR-score van 8,62.

Merosch ook na tender betrokken

Na het winnen van de tender is Merosch nu onderdeel van het ontwerpteam als duurzaamheids- én installatietechnisch adviseur. We werken het ambitieuze energieconcept installatietechnisch uit tot en met Definitief Ontwerp, begeleiden de outsourcing van de gebieds-WKO en borgen dat de beloofde duurzaamheidsvisie inclusief GPR-, MPG- en EPC-scores behaald worden.

Projectenoverzicht