Actueel & kennis

Merosch behaalt als BREEAM-expert het certificaat 'Excellent' met Wisselspoor

Nieuws 19 mei 2021 Runa Lentz

Merosch behaalt als BREEAM-expert (in opdracht van Synchroon) met Wisselspoor deelgebied 1 de score’ Excellent’ voor de BREEAM-NL Gebiedscertificering. Wisselspoor deelgebied 1 is hiermee het 1e binnenstedelijke woon-werkgebied dat een BREEAM Gebiedscertificering ontvangt.

SYNCHROON
SYNCHROON
SYNCHROON
SYNCHROON

Actuele thema's

Deelgebied 1 is beoordeeld op diverse actuele thema’s zoals hittestress, klimaatadaptatie, gezondheid, luchtkwaliteit en sociale cohesie. Allemaal thema’s waar Merosch en Synchroon samen met haar partners speciale aandacht aan hebben geschonken in de uitwerking van het plangebied.

Over Wisselspoor, een ‘Stoer stukkie stad’

Wisselspoor is een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling waarbij het voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk wordt getransformeerd tot een fijn, stedelijk woon-werkmilieu met behoud van industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen. Een stadswijk met een gevarieerde mix aan woningen en voorzieningen in een bijzonder ontspannen sfeer. Het is er autoluw en je vindt er stedelijke parkjes, hofjes en pleintjes die dienen als ontmoetingsplek. Bij oplevering van de woningen van deelgebied 1 staan in de parkeergarage 5 elektrische deelauto’s en 5 elektrische deelfietsen klaar van We Drive Solar waar de nieuwe bewoners en eveneens de buurt gebruik van kunnen maken.

In totaal bestaat Wisselspoor deelgebied 1 uit 122 woningen, 1.450 m2 commerciële bedrijfsruimte, ca. 500 m2 horeca en een parkeergarage. De bouw is vorig jaar gestart en dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd.

Rol Merosch

Merosch is als adviesbureau en BREEAM-expert betrokken bij de Gebiedscertificering van Wisselspoor. Daarnaast heeft Merosch ook meegewerkt aan de energiestrategie van het gebied, door Synchroon te adviseren over de meest geschikte aardgasvrije warmtevoorziening en het invullen van de ambities op het gebied van energieopwekking.

Samenwerking

Team Wisselspoor bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots, De Wijde Blik en Merosch.

Actueel & kennis