Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Conferentie PowerParking provincie Flevoland

event 31 mrt 2022 Gemeente Dronten, Eneco, TU Delft, Merosch e.a.
Foto: FotostudioWierd

Beschikbare data

Datum
31 maart 2022
Tijd
13.00 - 17.15
Locatie
Dronten

Parkeerplaats als lokale energiecentrale

Leerervaringen PowerParking Dronten

Steeds meer mensen en bedrijven leveren stroom terug aan het elektriciteitsnet. Dat net slibt dicht. Toch moet de stimulans van duurzaamheid blijven (groeien). Nog meer zonnepanelen op land? Ruimte is ook in Flevoland niet oneindig. Wat biedt gebruikte ruimte aan kansen?

Genoeg. Parkeerterreinen zijn bij uitstek driedubbel te benutten: parkeren, laden en opwekken. De parkeerplaatsen krijgen een dak van zonnepanelen. De hiermee opgewekte zonne-energie wordt lokaal gebruikt. Door het toepassen van slim energiemanagement wordt de noodzaak van een zwaarder elektriciteitsnet voorkomen. En ook belangrijk: elektrisch rijden krijgt een impuls. Het project PowerParking was daar!

Project PowerParking

“Parkeren, laden en m’n auto staat droog. En de overkapping ziet er verrassend fraai uit.” Zomaar een reactie uit de gemeente Dronten, waar PowerParking sinds voorjaar 2021 volop in gebruik is. In dit EFRO*-project steken provincie Flevoland, gemeente Dronten, TU Delft, Eneco, Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark en Alfen samen energie. Wat zijn de leerervaringen tot nu toe?

Businesscase

In de 2e workshopronde licht Merosch samen met Eneco de businesscase van PowerParking toe.
In opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben CE Delft en Merosch in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn voor solar carports in Nederland. Het rapport “De zonnige kant van parkeren” biedt een overzicht van gerealiseerde praktijkvoorbeelden. Daarnaast geeft het per RES-regio inzicht in de potentie voor zonne-energie boven parkeerruimtes. Ook behandelt het de huidige (internationale) marktontwikkelingen, de businesscase en de kansen & knelpunten betreffende “PV-parkeren”.

Nieuwsgierig naar deze ervaringen? Meld je dan uiterlijk 17 maart hier aan voor de eindconferentie PowerParking.

  • Wanneer 31 maart 2022
  • Tijd 13.00 – 17.15 uur
  • Locatie theater De Meerpaal in Dronten

*EFRO: Europees Fonds Regionale Ontwikkeling

Conceptprogramma eindconferentie PowerParking

Download hier het conceptprogramma. Meld u aan via de knop in het programma of via onderstaande button.

Downloads

Events