Actueel & kennis

Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS)

Nieuws 02 december 2020 Willem Langerak
Op 2 december 2020 is de 'Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS) bekendgemaakt. Merosch kan u helpen met de aanvraag van deze subsidie.

Bent u bezig om uw schoolgebouw(en) te laten voldoen aan de wettelijke ventilatienormen? Zo ja, dan is het goed om verder te lezen. Het kabinet stelt € 98.717.000 beschikbaar om schoolbesturen te helpen met aanpassingen aan het ventilatiesysteem.

SUVIS

Op 2 december 2020 is de regeling gepubliceerd en vanaf 4 januari 2021 kan de aanvraag worden ingediend. De Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS) is een uitkering voor gemeenten om het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen te verbeteren. Het gaat vooral om de financiering van bouw- en installatiekosten. Gemeenten kunnen de aanvraag indienen van 4 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Lees meer informatie op rvo.nl of overheid.nl

Wij helpen u met deze aanvraag

Merosch ondersteunt bij het opstellen van de verbeteringsmaatregelen en kostenraming voor het verbeteren van het binnenklimaat. Denk hierbij aan: het upgraden van het ventilatiesysteem naar bijvoorbeeld Frisse Scholen Klasse B en/of het verbeteren van het zomercomfort door middel van zowel bouwkundige als installatietechnische maatregelen. Dit kan gebruikt worden voor de aanvraag van de subsidie.

Ervaring met verbeteren ventilatie in scholen

Al meer dan 100 scholen in Amsterdam gingen u voor. Ook in gemeentes Gouda, Zoetermeer, Den Haag, Amersfoort en Utrecht maakten wij scholen gezonder.

Neem contact op met Bart Advokaat of Willem Langerak voor meer informatie.

Actueel & kennis