Actueel & kennis

Rotterdam krijgt natuurlijke buurtschappen midden in de stad

Nieuws 27 mei 2020 Runa Lentz
Merosch won samen met Nederlandse Bouw Unie (NBU), MIX architectuur en MAAK space de tender voor dit project.

In park De Twee Heuvels in Rotterdam Zuid komen twee natuurinclusieve, klimaatadaptieve buurtschappen met in totaal 32 woningen. Samen met het ontwerpteam won Merosch als duurzaamheidsadviseur recent een tender van gemeente Rotterdam.

Duurzaam en natuurinclusief

Gemeente Rotterdam werkt aan een groene, gezonde en toekomstbestendige stad. Ook zijn er ambities voor schonere energie tegen lagere kosten en een sterke en innovatieve economie. De Rotterdamse Directie Stadsontwikkeling prijst het ontwerp daarom om de uitwerking van het aspect duurzaam en natuurinclusief bouwen.

De twee buurtschappen zijn door hun landschappelijke setting en inpassing onlosmakelijk verbonden met het omliggende parklandschap. Natuurlijke materialen met een ingetogen uitstraling zorgen voor harmonie. De platte daken krijgen een groen natuurdak en worden voorzien van pv-panelen. Voor rijders van een elektrische auto is voorzien in de mogelijkheid om het aantal pv-panelen te vergroten. In de collectieve buitenruimtes komen slimme regentonnen en wormenhotels.

MIX architectuur in Ede maakte het winnende ontwerp in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU). MAAK space zorgde voor het landschappelijk ontwerp. Wij waren als duurzaamheidsadviseur betrokken bij de inzending.

Lees het uitgebreide bericht op de website van MIX architectuur.

Actueel & kennis