Actueel & kennis

Publicatie Schooldomein: Nieuw leven voor het Zandkasteel

Nieuws 21 november 2023 Ronald Schilt

Het Zandkasteel staat in Schooldomein.

Bij de renovatie van het Zandkasteel trad Merosch op als adviseur Duurzaamheid en installatietechniek. Ronald Schilt vertelt in het artikel: 'Het ultieme voorbeeld van circulariteit is dat de bestaande torens behouden blijven, wat ook geldt voor de ziel van het gebouw.'

Het voormalige hoofdkantoor van de ING in Amsterdam Zuidoost is getransformeerd naar een plek om te wonen, leren en vooral ontmoeten. Drie van de tien torens van ‘Zandkasteel’ zijn daarbij bestemd voor een nieuwe vestiging van de Amsterdam International Community School (AICS).

Voor dit artikel sprak Schooldomein met bouwmanager Maria Pieters van PMB Amsterdam, die de regie voerde op zowel de ontwerpfase als de uitvoeringsfase, Maarten Boelsma van Esprit als eindgebruiker en de belangrijkste partners binnen het ontwerp- en transformatieproces: Max van Huut van Alberts & Van Huut, adviseur duurzaamheid en installaties Ronald Schilt van Merosch, aannemer Sjoerd van de Pol van Van Wijnen Amsterdam, Koos Melse adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid van ZRi en directeur Ron van den Berg van Bremen Bouwadviseurs.

Verder lezen? Download hier het hele artikel in Schooldomein

Actueel & kennis