Actueel & kennis

Brede Nul op de Meter school Weespersluis opgeleverd

Nieuws 15 februari 2021 Esther Wagensveld

Maandag 8 februari is in een witte wereld de Brede School Weespersluis opgeleverd. In opdracht van Gemeente Weesp heeft KOW het multifunctionele gebouw ontworpen in de klassiek beeldtaal van de nieuwe uitbreidingswijk. Merosch heeft het hele ontwerp en realisatietraject het installatietechnisch ontwerp en advies verzorgt. Op basis van onze variantenstudie en businesscase is er extra budget verkregen en is het zelfs een energetisch Nul op de Meter gebouw geworden. Dat in combinatie met de prachtige klassieke architectuur stijl #hetkanwel!

Multifunctioneel

Het gebouw van 6.500 m2 biedt onderdak aan de scholen Weesperrijk en De Nieuwe Jozef, kinderopvang van Kind & Co, een buurthuis en een sporthal met tribune en kantine voor handbalvereniging HeHaVe.

Flexibel aanpasbaar

Het complex is duurzaam, gezond en toekomstbestendig. Zo is het gebouw flexibel en aanpasbaar ontworpen met dubbelgrondgebruik en gedeelde functies. De achter- en zijgevels van de scholen zijn voorbereid op een toekomstige uitbreiding van 1.400 m2, waarvoor de fundering al is aangebracht.

Nul op de Meter

Op het gebied van duurzaamheid is het gebouw zo energiezuinig dat de opbrengst gelijk is aan het verbruik: Nul op de Meter met een EPC van -0,2. Door onder andere gebalanceerde, CO2 gestuurde ventilatie voldoen de onderwijsruimtes aan de eisen van ‘Frisse School’ Klasse B.

Betrokken partijen

Gemeente Weesp, SchoolbesturenFlorente/Talent Primair, ASKO, Handbalvereniging WeHaVe, Ballast Nedam/Heddes Bouw, KOW Architecten, ABC Nova

Actueel & kennis