Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Wijkaanpak warmtetransitie met bewoners

event 17 feb 2023 Runa Lentz (Merosch)

Beschikbare data

Datum
17 februari 2023
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Bodegraven

Deze vrijdagmiddag neemt Runa Lentz (Merosch) jullie mee in de aanpak van de wamtetransitie in wijken.

Over Runa Lentz

Runa werkt bij Merosch als adviseur en BREEAM Gebied Expert. Zij richt zich met name op de warmtetransitie naar aardgasvrij en de thema’s klimaatadaptie en natuurinclusief bouwen. Dankzij haar ervaring in het helpen van particuliere woningeigenaren om hun woning te verduurzamen kent ze de bezwaren en drempels die worden ervaren in de energietransitie. Deze transitie niet als een ‘techneut’ benaderen is voor haar dan ook vanzelfsprekend.

Inhoud kenniscafé

Merosch houdt zich sinds 2018 bezig met het begeleiden van bewoners die samen met de gemeente zoeken naar het beste alternatief voor aardgas voor hun wijk. Sindsdien hebben we voor ongeveer 10 wijken samen met de bewoners een plan gemaakt.

Wijkaanpak warmtetransitie met bewoners

We hebben een aanpak ontwikkeld waarbij we ingewikkelde materie helder verbeelden en communiceren, maar indien gewenst, ook de diepte ingaan om echt grip te krijgen op de techniek en de businesscase. In dit kenniscafé vertelt Runa Lentz u over de aanpak en de lessen die we eruit trekken voor gemeentes.

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een dag van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

Het kenniscafé is op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL Bodegraven.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events