Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

NL Greenlabel: meetbare duurzame leefomgeving

event 10 jun 2022 Steven Kamerling (procesmanager duurzame leefomgeving NL Greenlabel)

Beschikbare data

Datum
10 juni 2022
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Bodegraven/digitaal

Deze vrijdagmiddag vertelt Steven Kamerling ons over NL Greenlabel. Wat houdt dit label in en hoe onderscheidt het zich van andere labels?

Over NL Greenlabel

NL Greenlabel staat voor een meetbaar duurzame leefomgeving. Ze hanteren een integraal concept van duurzaamheid dat urgente opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie, verlies van biodiversiteit en maatschappelijk draagvlak met elkaar verbindt. NL Greenlabel staat voor het inzetten van natuurdiensten en het stapelen van functies om meerwaarde te realiseren. Samen met een netwerk van meer dan 190 partners werken ze aan de gezamenlijke missie om de leefomgeving groener en duurzamer te maken.

Over de spreker

Steven Kamerling werkt ruim 6 jaar bij NL Greenlabel als procesmanager duurzame leefomgeving. Hierbij begeleidt hij vooral ontwikkelaars en gemeenten die het NL Gebiedslabel en NL Terreinlabel toepassen. Dit zorgt ervoor dat duurzaamheid expliciet onderdeel wordt van project. Door te denken vanuit duurzaamheidsthema’s van het NL Gebiedslabel en NL Terreinlabel zorgt Steven ervoor dat ecologische processen de ruimte krijgen en meekoppelkansen ontstaan.

Inhoud kenniscafé

  • De achtergrond van beide labels (Greenlabel en Gebiedslabel), wat is het verschil?
  • Hoe onderscheidt NL Greenlabel Gebied zich van andere gebiedslabels (bijv. GPR-gebied en BREEAM-gebied)?
  • Hoe wordt klimaatbestendigheid en biodiversiteit getoetst?
  • Voorbeeldprojecten

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

Het kenniscafé is op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL Bodegraven.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events