Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Onderzoek: Klimaatadaptieve gevels in de stad

event 5 nov 2021 Jelle Brem

Beschikbare data

Datum
5 november 2021
Tijd
16.30-17.30
Locatie
Bodegraven

In dit kenniscafé vertelt Jelle Brem (afstudeerstagiair bij Merosch) u alles over zijn onderzoek naar klimaatadaptieve daken in de stad.

Over Jelle Brem:

Jelle is momenteel bezig met zijn afstudeeronderzoek aan de Hogeschool Utrecht, waar hij de opleiding Built Environment volgt. Dat is een brede opleiding over het ontwerp en de bebouwing van de stad, dat komt overeen met zijn interesse in het ontwerp en duurzaamheid van de stad. Hij is tijdens zijn opleiding bezig geweest met opdrachten in de stedenbouw, duurzaamheid en circulariteit. Hij studeert momenteel af in de richting stadsontwikkeling.

Inhoud kenniscafé

Voor het verbeteren van het klimaat in de stad worden allerlei middelen ingezet, meer groen en blauw op straat, minder auto’s in de stad. Er worden nieuwe plekken voor groen gevonden bovenop daken van woningen en kantoren en zelfs bushokjes. Zo worden steeds meer oppervlaken ingezet voor groen, tegelijkertijd blijft er door de verdichting van de binnenstad steeds minder ruimte over. Toch blijft er 1 soort oppervlakte vaak nog leeg, gevels worden doorgaans nog niet op dezelfde manier ingezet voor groen als dat wel wordt gedaan op straat en op het dak.

In dit onderzoek is gekeken naar de rol die gevels kunnen spelen in het vergroenen van de stad en het verbeteren van stadsklimaat als deze grootschalig worden toegepast.

U bent (digitaal) van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres*

Als het weer mogelijk is zal dit kenniscafé weer plaatsvinden op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 LV Bodegraven.

*Wij vragen u thuis te blijven bij verkoudheidsklachten. Verder houden wij ons aan de maatregelen die volgens de Overheid gesteld worden.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events