Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Energietransitie en energiearmoede, hoe pakken we dat aan?

event 29 apr 2022 Bente Vedder (Beleidsmedewerker Energietransitie BZK)

Beschikbare data

Datum
29 april 2022
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Digitaal (Bodegraven)

Deze middag vertelt Bente Vedder (beleidsmedewerker Energietransitie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over de middelen voor gemeenten om energiearmoede aan te pakken.

Over Bente Vedder

Bente Vedder werkt als beleidsmedewerker energietransitie alweer ruim 2,5 jaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Zij houdt zich bezig met de uitvoering en uitwerking van het Klimaatakkoord Gebouwde Omgeving en dan met name met alle vraagstukken rondom de betaalbaarheid van de energietransitie in de gebouwde omgeving waaronder ook energiearmoede.

Over BZK

Het BZK met sinds kort de Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is onder andere verantwoordelijk voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.
Met de recent gestegen gasprijzen zijn er door het kabinet verschillende maatregelen aangekondigd waaronder 150 miljoen voor gemeenten vanuit BZK om door middel van verduurzamingsmaatregelen energiearmoede tegen te gaan bij kwetsbare huishoudens.

Inhoud kenniscafé

  • Hoe ziet de energiearmoede aanpak er uit?
  • Wat zijn in de ogen van het BZK de kritische succesfactoren?
  • Naar welke informatie/terugkoppeling heeft BZK behoefte?
  • Wat wil het BZK aan adviseurs, zoals Merosch, mee geven aan triggers en aandachtspunten?

U bent (digitaal) van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

Het kenniscafé is digitaal via Teams of op locatie. Als het weer mogelijk is zal dit kenniscafé weer plaatsvinden op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 LV Bodegraven.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events