Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

DEEL: autodelen in 1 buurtcoöporatie

event 23 apr 2021 Walter Dresscher

Beschikbare data

Datum
23 april 2021
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Digitaal

Een mooie duurzame oplossing is om een auto te delen. Daar zijn verschillende modellen voor, DEEL heeft het concept bedacht om een auto te delen in 1 buurtcoöperatie. Deze middag vertelt Walter Dresscher van DEEL alles over deze manier van autodelen.

Over DEEL

"Wij zijn DEEL. Wij helpen jou en je buren met écht autodelen. Dat is véél goedkoper dan in je eentje een auto bezitten (of huren). Bovendien heb je altijd parkeerplek.
Het recept: 1 buurtcoöperatie, een handjevol gloednieuwe leasebakken plus een flinke snuf eigen verantwoordelijkheid.
Ingewikkeld? Zeker. Maar wij hebben alles al voor je uitgezocht. Met onze tools & begeleiding kunnen jij en je buren zó aan de slag! 🙂
Door DEEL ontstaat er direct meer ruimte voor groen & ander fijns."

Over de spreker: Walter Dresscher

Walter Dresscher is architect en gebruikt zijn kwaliteiten als ruimtelijk denker en ontwerper voor een breed scala aan vraagstukken die betrekking hebben op het menselijk leven. In samenwerking met een verschillende partners ontwerpt en verbeeldt hij alternatieven voor onze natuurlijke leefomgeving, onze steden. Dresscher probeert niet de aannemelijke toekomst te voorspellen, maar de wenselijke toekomst te ontwerpen, samen met u. Dresscher’s boodschap is confronterend maar vooral een optimistische oproep tot het nemen van verantwoordelijkheid.

Inhoud

  • Wat is DEEL?
  • Wat is er anders dan de modellen die we al kennen?
  • Hoe werkt het? Praktijkvoorbeelden DEEL: de eerste coöperaties

U bent digitaal van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

  • Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

In verband met het coronavirus wordt het Merosch Kenniscafé digitaal via Microsoft Teams georganiseerd. U ontvangt de instructies t.z.t. via de e-mail.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events