Actueel & kennis

SPORT•GOUDA verduurzaamt sportaccommodaties

Nieuws 27 mei 2020 Esther Wagensveld
Op vrijdag 6 maart werden zonnecollectoren en -panelen op het Groenhovenbad officieel in gebruik genomen.

Sinds december rijden de nieuwe elektrische auto’s van SPORT•GOUDA al rond en inmiddels zijn de zonnewarmte collectoren en zonnepanelen op het dak van het Groenhovenbad opgeleverd. SPORT•GOUDA is in samenwerking met de gemeente Gouda bezig aan een verduurzamingsslag en zet hiermee, ten aanzien van het uitvoeringsprogramma duurzaamheid en de energietransitie in Gouda, een flinke stap in de duurzame richting. Op vrijdag 6 maart werden de zonnecollectoren en -panelen op het Groenhovenbad officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder duurzaamheid Hilde Niezen.

Zonnepanelen en -collectoren

SPORT•GOUDA is in opdracht van én in samenwerking met de gemeente Gouda begonnen aan de verduurzaming van de sportaccommodaties. In 2018 hebben sporthallen de Mammoet en de Zebra zonnepanelen op het dak gekregen, goed voor 83.600 kWh (Mammoet) en 23.750 kWh (Zebra).

Afgelopen periode is ook de laatste hand gelegd aan de 514 zonnepanelen op het dak van het Groenhovenbad met een jaarlijkse opbrengst van zo’n 166.000 kWh. Naast de zonnepanelen ligt er op het dak van het Groenhovenbad 220 m2 aan zonnewarmte collectoren. Deze collectoren worden gebruikt voor de verwarming van het douchewater en leveren 334 GJ (93.000 kWh) ofwel een half jaar aan duurzaam verwarmd tap- en douchewater, ook in de winter.

Merosch was betrokken als duurzaamheidsadviseur bij dit project.

Bron: sportpuntgouda.nl

Actueel & kennis