Actueel & kennis

Adviseur Margriet Vlot gediplomeerd als BENG-adviseur

Nieuws 03 december 2020 Esther Wagensveld

Trots kunnen wij melden dat onze adviseur Margriet Vlot (foto) als 1 van de eersten in Nederland is geslaagd voor het BENG-examen Woningbouw. In totaal zijn er 5 examens afgelegd en zij is voor alle examens in 1 keer geslaagd! Dat betekent dat zij gediplomeerd EP-adviseur is (voor de basis- en detailmethode) en wij in 2021 ook al berekeningen mogen uitvoeren en indienen ten behoeve van: de aanvraag omgevingsvergunning en de oplevering of registratie van energielabels (zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw).

Certificering conform BRL9500

Als bureau ontvangen we ook op korte termijn de certificering voor BENG. Het certificeringsproces hiervoor, conform de BRL 9500, is in gang gezet en zal binnenkort voltooid worden. Omdat wij een gediplomeerd adviseur hebben, mogen wij sowieso vanaf januari 2021 al BENG-berekeningen uitvoeren en indienen.

Ook adviseurs Linard Pronk en Stanley Maximillian zijn bezig met de examens. Linard Pronk voor BENG Utiliteit en Stanley Maximillian (net als Margriet) voor Woningbouw. Binnenkort weten we ook of zij gediplomeerd BENG-berekeningen mogen gaan doen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om BENG-berekeningen voor uw project uit te voeren of bent u benieuwd naar de consequenties van de invoering van BENG? Neem contact op met Margriet Vlot.

Actueel & kennis