Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Goflow verdringingsventilatie

event 16 sep 2022 Norbert Vroege (Goflow)

Beschikbare data

Datum
16 september 2022
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Bodegraven

Deze vrijdagmiddag vertelt Norbert Vroege (oprichter CTO) van Goflow ons alles over het nieuwe systeem.

Over Goflow

Als vader van schoolgaande kinderen heeft de oprichter Norbert Vroege zich in 2020 erg gestoord dat kinderen tijdens covid niet naar school konden. Met zijn 25 jaar ervaring in de ventilatietechniek en een team van jonge TU-ingenieurs heeft Norbert een nieuw ventilatiesysteem ontwikkeld gebaseerd op verticale verdringing.

Het systeem zorgt voor een 97% lagere blootstelling aan (pathogene) aerosolen 97% (TNO) en een aanzienlijk lager energieverbruik dan bestaande Frisse Scholen klasse A en B ventilatiesystemen.
Goflow heeft de eerste opdrachten van scholen binnen en is het systeem nu aan het introduceren bij bouwadviesbureaus en architecten.

Over de sprekers

Norbert Vroege

Norbert is zijn werkzame leven begonnen in de accountancy maar had al spoedig door dat daar zijn talent niet lag. Hij heeft toen de mogelijkheid gekregen om zijn passie voor technologie vorm te geven en zijn eerste innovaties te ontwikkelen. In 2020 heeft hij Goflow opgericht met als doel een oplossing te leveren voor het probleem dat tijdens Covid leerlingen niet meer naar school konden gaan.

Inhoud Kenniscafé

De volgende punten komen aan bod:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van Goflow?
  • In welke situaties is Goflow toepasbaar en in welke niet?
  • Hoe verhouden installatiekosten zich t.o.v. conventioneel?
  • Kost dit vierkante meters of hoogte, of levert dit ruimte op?
  • Hoe verhouden onderhoudskosten zich t.o.v. conventioneel?
  • Waarom Goflow verdringingsventilatie in plaats van mengventilatie?
  • Waarom werkt dit nu wel, terwijl dit in het verleden door meerdere partijen geprobeerd is en wat uiteindelijk niet gelukt is? Met andere woorden, wat maakt dit concept uniek?

U bent (digitaal) van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

Het kenniscafé is op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL Bodegraven.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events