Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Energietransitie en de uitdaging van het elektriciteitsnet

event 13 mei 2022 Maarten Staats (Senior Expert Energietransitie Enexis)

Beschikbare data

Datum
13 mei 2022
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Bodegraven/digitaal

Maarten Staats is Expert Energietransitie bij Enexis. Deze vrijdagmiddag neemt hij ons mee in de uitdaging van het elektriciteitsnet die de energietransitie met zich meebrengt.

Over Enexis

Enexis is de regionale netbeheerder van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienet en het transporteren van elektriciteit en gas. Enexis werkt met 4.700 medewerkers elke dag aan het verzorgen van betrouwbare gas- en elektriciteitsnetten.

Over de spreker

Na zijn studie Energy Science is Maarten zes jaar werkzaam geweest als adviseur energietransitie bij Merosch, Ecofys en Over Morgen. Op dit moment werkt Maarten bij het expertisecentrum energietransitie van netbeheerder Enexis. Het focus van dit team ligt op het analyseren van de impact van energietransitieplannen op de energienetten van Enexis.

Inhoud kenniscafé

De energietransitie heeft een grote impact op de energienetten, en dus ook op Enexis. De snelle stijging van het aantal zonnepanelen, elektrische auto’s en warmtepompen, vraagt veel meer van ons elektriciteitsnet. Aan de andere kant vraagt een daling van het gasgebruik, het gasvrij maken van woningen en de lokale productie van groen gas ook aanpassingen in onze gasnetten.

In dit kenniscafé gaat Maarten in op de ontwikkelingen en uitdagingen van de energietransitie in de gebouwde omgeving voor de netbeheerder en geeft hij aan waarom slimme systeemkeuzes zo belangrijk zijn voor het slagen van de energietransitie.

U bent (digitaal) van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

Het kenniscafé is digitaal via Teams of op locatie. Als het weer mogelijk is zal dit kenniscafé weer plaatsvinden op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 LV Bodegraven.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events