Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

De II3050: de belangrijkste conclusies en aanbevelingen

event 1 dec 2023 Maarten Staats

Beschikbare data

Datum
1 december 2023
Tijd
16:30-17:30
Locatie
Bodegraven

Over de spreker: Maarten Staats

Na zijn studie Energy Science is Maarten werkzaam geweest als adviseur energietransitie bij Merosch, Ecofys en Over Morgen. Op dit moment werkt Maarten bij het Expertiseteam Energietransitie van netbeheerder Enexis. De focus van dit team ligt op het analyseren van de impact van energietransitieplannen op de energienetten van Enexis.

Enexis is de regionale netbeheerder van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienet en het transporteren van elektriciteit en gas. Enexis werkt met 5.000 medewerkers elke dag aan het verzorgen van betrouwbare gas- en elektriciteitsnetten.

Inhoud kenniscafé: wat gaat Maarten Staats vertellen?

De gezamenlijke landelijke en regionale netbeheerders hebben in oktober een langetermijn energiesysteemstudie gepubliceerd: de Integrale Infrastructuurverkenning 2030-2050 (II3050). In deze studie kijken ze naar verschillende scenario’s van het energiesysteem van de toekomst en welke impact deze toekomstbeelden hebben op de energienetten. Maarten is één van de schrijvers van deze studie, en zal in dit kenniscafé de belangrijkste resultaten toelichten. Ook zal hij vertellen welke aanbevelingen we nu al in praktijk kunnen brengen om slimme systeemkeuzes te maken richting 2050.

Events