Events

Let op! Dit evenement is al geweest.

Cirkelstad CoP Het Groene Hart: Van hergebruikte, biobased materialen tot aan oogsten en herbestemmen

event 17 feb 2022 Peter Stam

Beschikbare data

Datum
17 februari 2022
Tijd
11.30 - 14.00
Locatie
Vlasman, Steekterweg 27, 2407 BD Alphen aan den Rijn

Partner Cirkelstad organiseert een Community of Practice (CoP) op locatie in Alphen aan den Rijn. Onze adviseur Peter Stam vertelt tijdens deze sessie alles over de circulaire renovatie van ons kantoor. Daarnaast zal Peter deze casus spiegelen aan Het Nieuwe Normaal; een nieuwe, gedragen ‘norm’ met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties in de gebouwde omgeving.

Het programma

  • Jan Stokman, medewerker circulariteit en duurzaamheid Vlasman, neemt je mee in de (on)mogelijkheden van circulair slopen ofwel oogsten en hergebruik van materialen; Wat is laaghangend fruit? Wat zouden opdrachtgevers, architecten, aannemers aan de voorkant al moeten meenemen zodat een kantoorpand, woning of brug optimaal geoogst kan worden? Tegen welke barrières lopen zij aan in de praktijk? Waar is wel een afzetmarkt voor en waar niet, als het gaat om hergebruikte materialen? Jan gaat graag het gesprek aan met partners, hoe we met elkaar de keten kunnen verbeteren.
  • Peter Stam, adviseur Merosch, neemt je stap voor stap mee in de duurzame renovatie van hun kantoor. De huisvesting van dit bedrijf is circulair gerenoveerd, energieleverend met de groenste kantoortuin van Nederland. Zo zijn oude verwarmingspijpen verwerkt in de trap, oude kozijnen hergebruikt als tussenwand in het gebouw, er is geen aansluiting op het gas en het gebouw wekt meer energie op dan het verbruikt. Van successen tot aan leerervaringen! Daarnaast zal Peter deze casus spiegelen aan Het Nieuwe Normaal; een nieuwe, gedragen ‘norm’ met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties in de gebouwde omgeving.
  • Seleen Suidman, projectleider markt- en ketenvorming natte teelten van Spaak Circular Solutions, vertelt over wat er al mogelijk is op het vlak van biobased materialen. Zoals lisdodde, ook wel rietsigaar genoemd, goed toe te passen is als isolatiemateriaal. Seleen neemt je mee in hoe zij van start, ontwikkeling tot uitvoering zijn gekomen van biobased bouwmateriaal, inclusief een duurzaam businessmodel.
  • Het Groene Hart in de spotlights: Hoe staat deze regio er volgens jou eigenlijk voor als het gaat om de circulaire bouweconomie? Welke ontwikkelingen zijn er? Waar kan deze regio trots op zijn? Maar wat kan ook nog beter volgens jou? En waarin is het slim om samen slagkracht te organiseren? Jouw input is belangrijk!

Tijden

  • 11.30 uur: inloop met lunch
  • 12.00 uur: start bijeenkomst
  • 14.00 uur: einde bijeenkomst

Adres

Vlasman, Steekterweg 27, 2407 BD Alphen aan den Rijn
De gastheer (Vlasman) heeft gevraagd te werken met een QR-code of negatieve test. Ook worden de stoelen 1,5 meter uit elkaar gepositioneerd. Houd hier dus rekening mee!

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande button.

Events