Actueel & kennis

Merosch ook vanuit Amersfoort

Nieuws 27 mei 2020 Esther Wagensveld

Per oktober 2020 starten 3 bekende gezichten van Merosch Bodegraven een team in Amersfoort.

Team Amersfoort

In 2008 zijn we gestart met de missie “Het moet en kan beter”. Inmiddels werken we aan de grootste duurzame innovatieve bouwprojecten van Nederland. Na 2 verhuizingen zitten we nu met circa 20 medewerkers in een prachtige circulair gerenoveerde gymzaal uit 1955 in Bodegraven. Hier groeien we door en werken we aan steeds meer projecten door heel Nederland. Door deze groei en het willen behouden van betrokken zelfsturende teams, starten 3 adviseurs per oktober 2020 een nieuw team vanuit Amersfoort.

Unieke positie in de markt

De unieke positie in de markt die wij hebben verworven, zit in het gegeven dat we vanuit de context op conceptuele wijze zoeken naar oplossingen. Hiervoor hebben we bewust een evenwichtige verdeling gecreëerd tussen onderzoekers enerzijds en ontwerpers / installatieadviseurs anderzijds. Wij staan dus op twee benen. In team Amersfoort wordt ook weer met beide disciplines gestart.

Even voorstellen: team Amersfoort

In Amersfoort starten Robbert van Rijswijk (35), Bart Advokaat (33) en Runa Lentz (32) het nieuwe team. Dit team zal in de loop der tijd verder aangevuld worden.

  • Robbert van Rijswijk (Onderzoek) is inmiddels 11 jaar werkzaam als adviseur. Hij werkt aan de voorkant van projecten en houdt zich bezig met visievorming, conceptstudies, haalbaarheidsonderzoeken, procesmanagement en het opstellen van businesscases.
  • Runa Lentz is sinds 2 jaar werkzaam bij Merosch als adviseur en BREEAM Gebied Expert. Zij richt zich o.a. op de warmtetransitie naar aardgasvrij en de thema’s klimaatadaptie, mobiliteit en natuurinclusief bouwen.
  • Bart Advokaat (Ontwerp & Realisatie) is ruim 8 jaar werkzaam als installatie-adviseur en projectleider en heeft onder andere al ruim 100 scholen gezonder en duurzamer gemaakt. Daarnaast heeft hij veel ervaring met BREEAM, GPR en BENG/EPG.

Maximale kwaliteit blijft uitgangspunt

Het uitgangspunt blijft dat relatie en prestatie voor locatie gaan. We zetten het team in dat het beste past bij de opgave, ongeacht of mensen werken vanuit Bodegraven of Amersfoort. Wij geloven in betrokken zelfsturende teams, waardoor 1 team niet groter dan 20 adviseurs moet worden. In onze visie werken we in 2030 met minimaal 50 mensen en openen we onze vierde locatie. Oftewel: we zijn in beweging en zetten koers naar morgen.

Missie en doelstelling veranderen niet

De missie en doelstelling veranderen niet. De missie blijft: ‘Het moet en kan beter’. We blijven werken aan vooruitstrevende vooroplopende duurzame projecten. Om Nederland gezonder, groener en schoner te maken.

Vacature

Voor de locatie Amersfoort zijn we op zoek naar een: starter duurzame installatieadviseur

Voor meer informatie:

Robbert van Rijswijk (Onderzoek)
r.vanrijswijk@merosch.nl
06 - 44 66 87 38

Bart Advokaat (Ontwerp & Realisatie)
b.advokaat@merosch.nl
0172 - 61 96 24

Runa Lentz
r.lentz@merosch.nl
06 - 18 87 47 38

Actueel & kennis