Actueel & kennis

Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Nieuws 29 juni 2022 Gerrit Jan Vaatstra

Bent u betrokken bij het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Dan brengen we graag de investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) bij u onder de aandacht. Een subsidieregeling van in totaal 51.8 miljoen euro voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed ouder dan 10 jaar. De regeling biedt ruimte voor zowel een vergoeding van 30% voor de projectkosten van subsidiabele activiteiten (maatregelen) of 50% van de advieskosten.

Begin juli details bekend

Binnenkort (begin juli) worden de details bekend gemaakt en naar verwachting wordt begin oktober de regeling opengesteld. De beoordeling is op volgorde van binnenkomst. Een cluster van 3 maatregelen kunnen ingediend worden, deze activiteiten dienen binnen 12 maanden na het verstrekken van een subsidie gerealiseerd te worden.
Daarnaast kan een integraal verduurzamingstraject worden ingediend, hiervoor geldt dat deze activiteiten binnen 24 maanden gerealiseerd dienen te worden.
Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van RVO.

Vragen of ondersteuning?

Mocht u vragen of ondersteuning wensen bij het opstellen van verduurzamingsplannen of de aanvraag? Neem dan contact op met Gerrit Jan Vaatstra

Actueel & kennis