Actueel & kennis

WeGrow brengt agro-bouw en biobased bouwen samen

Nieuws 12 april 2023 Pascale Veerling

Samen met Ballast Nedam, LTO Bedrijven, SWP en de Rabobank als founding partner lanceerden wij 'WeGrow'. Een platform dat agrobouw en biobased bouwen samenbrengt door kennisdeling en verbinding tussen beide doelgroepen.

Ronald Schilt, mede-oprichter WeGrow en directeur van Merosch: ‘De bouwkolom is een van de meest vervuilende sectoren. Een grote verantwoordelijkheid rust op onze schouders. Het is mijn stelligste overtuiging dat biobased bouwen een substantiële bijdrage zal gaan leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving.’

Samenwerking tussen bouwers en boeren

De bouwsector heeft een stikstof-, een CO2- en een financieringsprobleem. De landbouwsector heeft een stikstofprobleem en een grote afhankelijkheid van Europese subsidies. Dat biedt kansen: want samenwerking tussen bouwers en boeren leidt niet alleen tot duurzamere bouwprojecten en landbouw, maar ook tot nieuwe innovaties en businessmodellen.

Economie gebaseerd op Nederlandse grondstoffen

De Nederlandse boerensector behoort tot een van de beste van de wereld. Die kennis kunnen we gebruiken om grondstoffen op eigen bodem te verbouwen voor de bouw van 1 miljoen woningen. In plaats van grootschalige CO2-uitstoot door de bouw kunnen we juist CO2 opslaan in onze woningen. Hiermee kunnen de woningcrisis en de landbouwcrisis juist fungeren als een vliegwiel om innovatie in beider sectoren te versnellen. Daarnaast kan het bijdragen aan de onafhankelijkheid van Europese subsidies en draagt het bij aan een sterke Nederlandse economie.

www.we-grow.nl

WeGrow: kennisdelen tussen bouwers en boeren

WeGrow biedt een uitgebreid jaarprogramma voor de aangesloten community van bouwers en boeren. Dat bestaat onder andere uit bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en interessante congressen. Door elkaar te ontmoeten, kennis te delen en samen te werken kunnen we de uitdagingen van de toekomst aanpakken en toewerken naar een milieupositieve samenleving.

Kom ook naar het WeGrow congres op 11 september

Het kennisplatform WeGrow organiseert op 11 september haar eeste congres in Kamerik bij Boerderij De Boerinn. Op het eerste congres van WeGrow komen vertegenwoordigers uit de agrarische sector en de bouw bijeen om elkaar te stimuleren, te informeren en vooral om vanuit een gezamenlijk belang samen verder te komen. Zodat de economische hervorming gestalte krijgt.

Inspirerende sprekers als Onno Dwars, Jan Willem van de Groep, André Hoogendijk en Hans van den Heuvel zullen hun kennis delen. Naast de boeiende presentaties is er uiteraard volop gelegenheid om andere deelnemers te ontmoeten en kennis te delen tijdens de netwerkmomenten.

Meld je aan voor het 1e congres van WeGrow!

Bron: www.we-grow.nl

Actueel & kennis