Actueel & kennis

Merosch wint tender Hof van Vlierlanden Ommen fases 2B en 2C

Nieuws 29 juni 2023 Derko Budding

De Vlierlanden in Ommen krijgt woonveld met duurzame, houten levensloop- en starterswoningen.

Het team van IJsselland Ontwikkeling, landschapsarchitect MAAK space, duurzaamheidsadviseur Merosch en architect MIX architectuur heeft de tender van Gemeente Ommen voor fases 2B en 2C in De Vlierlanden gewonnen. Het winnende ontwerp bestaat uit 20 levensloopbestendige, houten hofwoningen en 12 starterswoningen. Het duurzame en toekomstbestendige plan Hof van Vlierlanden is goed en gezond voor natuur, klimaat en mensen.

Het buitenleven staat centraal

In de Ommense uitbreidingswijk De Vlierlanden staat het buitenleven centraal, hierbij passen veel groen, ruimte en duurzaamheid. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, woonsferen, openbare ruimte en natuur. Hof van Vlierlanden huisvest twintig levensloopbestendige, houten hofwoningen (kavel 2B) en twaalf starterswoningen in twee rijen (kavel 2C). Gemeente Ommen kende het ingediende ontwerp het maximale aantal punten toe voor de onderdelen ‘Stedenbouw, beeldkwaliteit en architectuur’ en ‘Duurzaam bouwen’.

In het beoordelingsrapport schrijft de gemeente dat ‘het ontwikkelvoorstel in (bijna) alle opzichten de standaard overtreft voor stedenbouw, beeldkwaliteit en architectuur en op veel onderdelen verrast’. Verder prijst de beoordelingscommissie het ‘complete pakket aan maatregelen voor natuurvriendelijk bouwen en klimaatadaptie dat veel verder gaat dan de huidige wetgeving’.

Betrokken partijen: Ijsselland Ontwikkeling, landschapsarchitect MAAK space en MIX architectuur.

Actueel & kennis