Projecten

Merosch breidt vve-aanpak in Haarlem uit

Gemeente Haarlem heeft Merosch en De Warmtetransitiemakers gevraagd om in 2023 circa 20 VvE’s te adviseren over het aardgasvrij verwarmen van hun woningen.

vangaslos
Onderwerpen
warmtetransitie
Diensten
onderzoeken
Plaats
Haarlem
Sector
gemeenten
Omvang
gebouw

In 2022 heeft Merosch samen met gemeente Haarlem een pilot project gedaan. 9 VvE’s op het Ripperdaterrein werden door Merosch begeleid in de zoektocht naar de meest geschikte aardgasvrije techniek voor hun woningen. In 2023 wordt hier vervolg aan gegeven, waarbij Merosch en de Warmtetransitiemakers (DWTM) samen optrekken en circa 20 VvE’s begeleiden met een bouwjaar van na 1995.

Door het geven van een technisch advies en het maken van businesscaseberekeningen worden verschillende aardgasvrije systemen vergeleken. Fakton Energy heeft voor dit project een rekenmodel opgesteld waar Merosch en DWTM gebruik van maken.

Wat is het doel van het pilot project in Haarlem?

Het project geeft VvE’s handvatten om een besluit te nemen over het advies. Zoals het laten uitvoeren van de geadviseerde maatregelen, het laten doen van vervolgonderzoek, of het besluit om hier op dit moment nog niet mee aan de slag te gaan. Gemeente Haarlem hoopt dat de aanpak en het rekenmodel ook in andere gemeentes kansen kunnen bieden voor VvE’s.

Projectenoverzicht