Actueel & kennis

Merosch wint tender voor duurzame woontorens Rotterdam

news 19 maart 2020 Runa Lentz
Samen met MIX Architectuur, Verhoeven De Ruijter, Goudstikker De Vries in opdracht van Nederlandse Bouw Unie.

beelden: MIX Architectuur

De ontwikkeling van het Bramantecarré en de Berninitoren betekent een nieuwe stap in de gebiedsontplooiing van de wijk Prinsenland in Rotterdam. Voor de uitvoering van de twee duurzame woontorens koos de gemeente deze maand voor een ontwerp van MIX architectuur in Ede in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU). Merosch werkte mee als duurzaamheidsadviseur aan dit plan.

De inschrijving werd op alle punten positief beoordeeld. Het plan voorziet in 24 huurappartementen in het Bramantecarré en 72 koopappartementen plus 102 parkeerplaatsen in de Berninitoren.

Duurzaam icoon aan het water

De Berninitoren krijgt een markante positie in Prinsenland. Boven de plint – eveneens met maatschappelijke functie – komen twintig woonlagen met in totaal 72 appartementen. Met zijn afgeronde vorm, transparante uitstraling en open plint is het een eigentijds icoon aan de plas. In de gevel geïntegreerde pv-panelen voorzien in het grootste deel van de energievraag van het gebouw en maken het duurzame karakter van de toren duidelijk zichtbaar.

MIX architectuur maakte het winnende ontwerp in opdracht van Nederlandse Bouw Unie. Verhoeven De Ruijter is verantwoordelijk voor de landschappelijke visie. Verder waren constructeur Goudstikker De Vries en duurzaamheidsadviseur Merosch betrokken bij de inzending. Naar verwachting start de bouw van de twee woontorens in de tweede helft van 2021.

Lees het uitgebreide bericht op de website van MIX architectuur

Actueel & kennis