Projecten

Natuurlijk inclusief wonen in OAK Bosrijk

FAAM architects, LANDLAB landscape architects
FAAM architects, LANDLAB landscape architects
FAAM architects, LANDLAB landscape architects
circulair vangaslos 100neutral
Onderwerpen
circulariteit, klimaatadaptatie-biodiversiteit
Diensten
ontwerpen, onderzoeken
Plaats
Eindhoven
Sector
projectontwikkelaars
Omvang
gebied
Betrokken partijen
Janssen de Jong Projectontwikkeling, Barli, FAAM architects, LANDLAB landscape architects, Ecoresult, De Enk Groen en Golf, New Horizon, We Drive Solar, Van Santvoort Makelaars, Chainable, FPW, Backbone Visuals, Connected Worlds, Department of the Built Environment TU/e en Stichting The Natural Step

Met OAK zetten we maximaal in op circulariteit, biodiversiteit & gezondheid! De houten woningen worden off-site geproduceerd en komen 3D naar de locatie. Hiermee wordt de milieu-impact tot het minimum beperkt en de bouwtijd fors ingekort. Met een grote diversiteit aan woningtypes (XS t/m XL) is OAK inclusief wonen. Tot slot zijn de woningen 100% demontabel, waardoor ze in de toekomst eventueel verplaatst kunnen worden.

Rondom een grote eik in Bosrijk Eindhoven realiseren we OAK, een inclusief plan met 45 woningen van duurzame, ruimtelijke kwaliteit met spraakmakende architectuur en het landschap als uitgangspunt.

OAK is inclusief, dus wonen in OAK gebeurt samen. Alleenstaanden, stellen met of zonder kinderen, samengestelde gezinnen en ouderen vinden hun plek in OAK. Het project kent 11 verschillende woontypes, van een 'tiny house' tot een ruime gezinswoning, zo is voor ieder wat wils. Samenwonen in een groep en toch individueel. Het ontwerp geeft ruimte om jezelf terug te trekken of juist elkaar op te zoeken.

Bekijk de video van het plan

Junior adviseur Sebastiaan Knepper vertelt onze bijdrage in dit plan.

Projectenoverzicht