Actueel & kennis

22-8-2020: EARTH OVERSHOOT DAY

blog 24 augustus 2020 Esther Wagensveld
Zaterdag 22 augustus was het Earth Overshoot Day, de dag dat de aarde 'op' is. Hoogste tijd om richting een circulaire economie te gaan, lees in deze blog in welke projecten wij dit o.a. doen.
Foto: Tom Fisk

Grondstoffen hergebruiken

Afgelopen zaterdag (22 augustus 2020) was het Earth Overshoot Day. We gebruiken meer en meer grondstoffen en putten daarmee de aarde uit. Om dit tegen te gaan, moeten we richting een circulaire wereld waarin grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Zorgvuldiger omgaan met de grondstoffen, materialen en gebouwen die we al hebben, is nodig om de druk op de aarde te verlichten. Bij Merosch proberen we ons steentje bij te dragen door in onze projecten in te zetten op circulariteit en hergebruik.

Inspirerende circulaire projecten

We zijn betrokken bij verschillende circulaire projecten:

Ons eigen circulaire kantoor

Ook ons eigen kantoor is een oude gymzaal uit 1955 waarbij we vrijwel niets hebben gesloopt. Het kantoor is nu energieleverend en van het gas los. Oude materialen in het gebouw zijn hergebruikt, zoals de verwarmingspijpen in de trapleuning en oude kozijnen als tussenwand. Ook voor nieuwe producten is bewust gekozen voor materialen die makkelijk hergebruikt kunnen worden, zoals de circulaire kozijnen van Deceuninck.

Spreken bovenstaande projecten je aan en wil ook jij je steentje bijdragen? We zoeken nog collega’s!

Actueel & kennis