Projecten

Werken aan wijkuitvoeringsplannen voor gemeente Geldrop-Mierlo

Merosch en &flux door de gemeente geselecteerd om samen met bewoners een buurtplan op te stellen voor 2 wijken.

vangaslos
Onderwerpen
warmtetransitie
Diensten
onderzoeken
Plaats
Geldrop-Mierlo
Sector
gemeenten, woningcorporaties
Omvang
gebied
Betrokken partijen
Gemeente Geldrop-Mierlo, &flux

Gemeente Geldrop-Mierlo heeft 2 buurten geselecteerd die kansrijk zijn om als eerste aardgasvrij te worden. Om te komen tot gedragen wijkuitvoeringsplannen voor deze buurten, gaan Merosch en &flux in 2023 aan de slag met bewoners, woningcorporaties en overige gebouweigenaren. Samen werken we aan een buurtplan per wijk, op basis waarvan de gemeente een wijkuitvoeringsplan kan schrijven.

Het gaat om de wijken Coevering (2.600 woningen, waarvan 1.600 huurwoningen, en 29 overige gebouwen) in Geldrop en Kerkakkers (850 woningen, waarvan 120 huurwoningen, en 6 overige gebouwen) in Mierlo. In beide wijken zijn de meeste woningen gebouwd in de jaren ’60 en ’70.

Merosch is projectmanager en technisch adviseur. Om op een goede manier te kiezen uit alternatieven voor aardgas, voeren we een buurt- en gebouwanalyse uit. Aan de hand van businesscaseberekeningen maken we inzichtelijk of een collectieve of individuele oplossing kansrijk is. &flux is betrokken als procesbegeleider van het kernteam en houdt zich bezig met het betrekken van alle stakeholders.

3 buurtbijeenkomsten

Tijdens 3 buurtbijeenkomsten informeren we zoveel mogelijk bewoners en ondernemers uit beide buurten over het onderzoek en halen we zorgen en wensen op. Daarnaast gaan we in gesprek met de woningcorporaties om samen te bepalen welke rol hun vastgoed heeft in de warmtetransitie van beide buurten.

Projectenoverzicht