Events

Onderzoek financiële restwaarde circulair bouwen

event 3 sep 2021 Matt Goedemans

Beschikbare data

Datum
3 september 2021
Tijd
16.30 - 17.30
Locatie
Bodegraven / digitaal

Matt Goedemans is afstudeerder aan de Hogeschool Utrecht en momenteel woonachtig in Oostenrijk. De afgelopen maanden deed hij bij Merosch zijn afstudeeronderzoek over het bepalen van financiële restwaarde voor circulair bouwen. Afstuderen in tijden van COVID-19 is een lastige, maar hele interessante opgave geweest. Deze vrijdagmiddag geeft hij een presentatie over de resultaten van zijn onderzoek.

Inhoud

Circulair bouwen is meer dan de energierekening omlaag proberen te krijgen. Ook het gebruik van materialen in de bouw moet op de schop. Bij 'ouderwets' bouwen verdwijnen veel bouwmaterialen na de sloop in de vuilnisbak, wat voor het milieu en de portemonnee een no-go is. Daarom komen steeds meer bouwpartijen met materialen die een 2e, 3e, of misschien nog vaker gebruikt kunnen worden. Bouwdelen zijn dan geen afval meer, maar grondstoffen voor gebouwen in de toekomst.

Het probleem is dat duurzame materialen meestal veel duurder zijn en dus minder vaak gebruikt worden. In het onderzoek kijkt Matt hoe circulaire bouwmaterialen en bouwdelen een zo hoog mogelijke restwaarde gegeven kan worden. Wat bepaalt de restwaarde precies, en wat is het belangrijkste om deze zo hoog mogelijke te houden?

U bent (digitaal) van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

Als het weer mogelijk is zal dit kenniscafé weer plaatsvinden op locatie in Bodegraven. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 LV Bodegraven.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events