Events

Awardwinnende zonnefolies van Heliatek

event 11 dec 2020 Guido van Tartwijk

Beschikbare data

Datum
11 december 2020
Tijd
16.30-17.30
Locatie
Bodegraven

Op vrijdagmiddag 11 december vertelt Guido van Tartwijk over 'The Green Quest Award' winnende zonnefolies van Heliatek.

Over de spreker: Guido van Tartwijk

Guido van Tartwijk is sinds november 2018 aangesteld als ‘CEO’ van Heliatek, met de missie om Heliatek vanuit een jarenlange onderzoeksfase tot een commerciële onderneming te brengen.

Korte info Heliatek

Heliatek in 2006 opgericht door zes visionaire wetenschappers in de organische chemie van de TU Dresden en universiteit Ulm (Duitsland) – o.a. Prof. Karl Leo en Dr. Martin Pfeiffer. Heliatek ontwikkelt, produceert, en distribueert zgn. ‘industry-grade’ organische zonnefolies voor zo goed als elk oppervlak van gebouwen (horizontaal, vertikaal, gekromd, rigide, maar ook flexibel (bijv. textiel)). Hiermee maakt Heliatek zonne-energie mogelijk op plaatsen die ‘never-before’ toegankelijk waren voor zonnepanelen. Heliatek’s zonnefolies zijn super licht, ze zijn buigbaar, en ultra-groen. Dat laatste blijkt uit de gecertificeerde lage CO2 voetafdruk, ‘cradle-to-grave’, o.a. door een complete afwezigheid van schaarse grondstoffen in de toeleveringsketen.

Inhoud

De presentatie duurt 30 minuten, daarna is er nog tijd voor vragen/discussie. Dat is digitaal wat lastiger, maar dat wordt door een moderator gestroomlijnt.

  • Korte introductie
  • Werking zonnefolie
  • Voorbeeldprojecten

U bent digitaal van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

  • Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

Adres

In verband met het coronavirus wordt het Merosch Kenniscafé digitaal via Microsoft Teams georganiseerd. U ontvangt de instructies t.z.t. via de e-mail.

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Events