Actueel & kennis

'Zandkasteel' in top 7 beste circulaire projecten in Nederland van 2021

news 18 januari 2021 Esther Wagensveld

Het project 'Zandkasteel', waar Merosch aan meewerkt, staat in de top 7 van beste circulaire projecten in Nederland van 2021. Daar zijn we natuurlijk super trots op!

Jaarlijks wordt de Circular Awards uitgereikt. Dit jaar is het 'Zandkasteel', een vooruitstrevend circulair project waar Merosch aan meewerkt, bij de laatste 7 projecten geëindigd.

Over het project

Het voormalig hoofdkantoor van de ING in Amsterdam Zuidoost wordt voor een deel getransformeerd tot internationale school. Drie van de in totaal tien torens, ter grootte van circa 16.800 m2, worden installatietechnisch en bouwkundig zo circulair mogelijk getransformeerd. Van de ruim 30 jaar oude installaties en bouwkundige elementen wordt zoveel mogelijk gereviseerd en hergebruikt. Op deze manier kan er weer decennia lang gebruik gemaakt worden van het gebouw als nieuwe vestiging van de AICS (Amsterdam International Community School)

Lees hier meer over het project

2e project van Merosch op Shortlist Public Award

Dit is het 2e project van Merosch dat op de Shorlist Public van de Circular Awards staat. Vorig jaar stond de 100% modulaire en demontabele internationale school in Amsterdam ook in de top 7 van beste circulaire projecten van Nederland.

Actueel & kennis