Actueel & kennis

Omgevingsvergunning Brinktoren Overhoeks definitief !

Nieuws 07 juli 2022 Dubbel LL - Buurtontwikkelaars

Team Brinktoren heeft deze week te horen gekregen dat de omgevingsvergunning definitief is.

Dubbel LL, Mecanoo

Team Brinktoren heeft deze week te horen gekregen dat de omgevingsvergunning definitief is. Het winnende plan bij de tender voor Kavel 7 Overhoeks in Amsterdam is een extreem duurzame woontoren; zo is dit gebouw energieleverend, voorzien van veel groen, gericht op sociale cohesie én levert het uiteraard een welkome bijdrage aan het verminderen van het woningtekort in Amsterdam.

De Brinktoren verbindt de nieuwe buurt Overhoeks met de voormalige arbeidersbuurt Van der Pekbuurt, zowel in ontwerp/maat/materiaal, maar ook met het gekozen programma. Bewust is besloten tot een hoogbouwtoren met middeldure (Xior) en sociale (Ymere) huurwoningen én woonzorg-complex/buurtkamer voor de stad. Deze woningen worden aangevuld met diverse voorzieningen, waaronder horeca in de plint, waar zowel de nieuwe als bestaande bewoners van de omliggende buurten van kunnen genieten.

De afgelopen periode is er met alle betrokken partijen én de gemeente Amsterdam hard gewerkt aan de verdere uitwerking van De Brinktoren. Na de zomer gaat de bouw met Cordeel als hoofdaannemer van start en kunnen we alle ambities met dit bijzondere gebouw op Overhoeks ook daadwerkelijk gaan realiseren.

Buurtontwikkeling = Teamwork - Xior Student Housing, Mecanoo, De Dakdokters BV, Nelissen ingenieursbureau, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV, Cordeel Nederland, City of Amsterdam en DubbeLL - Buurtontwikkelaars en Merosch

Actueel & kennis