Actueel & kennis

Merosch wint 3e tender Leeuwesteyn met circulair plan

Nieuws 09 september 2020 Esther Wagensveld
Samen met gebiedsontwikkelaar AM, MeesVisser architecten, Delta Vormgroep, Sustainer Homes en Koopmans TBI heeft Merosch de tender in Utrecht gewonnen. Het is een derde tender die Merosch wint voor ontwikkelgebied Leeuwesteyn in Utrecht.

Het winnende plan ‘De Omloop’ betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit 44 koopwoningen, waarvan 60% bestemd is voor het betaalbare segment namelijk voor starters en startende gezinnen. De overige koopwoningen zijn vrije sector woningen. Centraal in het plan staat de gemeenschappelijke binnentuin die bewoners stimuleert tot het verblijven in de buitenlucht, tuinieren en ontmoeten. De naam van het plan De Omloop verwijst verder naar de gesloten waterkringloop en het sterk circulaire karakter van de woningen. De parkeerplaatsen komen onder de woningen.

Rol Merosch

'Wij hebben vormgegeven aan de thema’s energie en integrale duurzaamheid. Dit heeft geleid tot een optimale afstemming van de energieprestatie met de milieuprestatie, en de extreem lage MPG-score van 0,40 voor de sustainer homes woningen'. Aldus Runa Lentz die als adviseur betrokken was bij deze tender.

Vooruitstrevend circulair karakter

Het plan is vernieuwend vanwege het vergaande circulaire karakter ervan. Door de slimme inrichting van de gemeenschappelijke groene binnentuin past De Omloop zich aan de verschillende weersomstandigheden aan.

Meer informatie leest u hier

Actueel & kennis