Actueel & kennis

Merosch wint samen met tenderteam selectie Leeuwesteyn in Utrecht met circulair plan

Nieuws 11 januari 2021 Esther Wagensveld

Gemeente Utrecht heeft ontwikkelende bouwer Trebbe geselecteerd voor kavel 14a in Leeuwesteyn, een nieuwe woonbuurt in Leidsche Rijn aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het winnende plan ‘De Kroon op Leeuwesteyn’, waar Merosch aan meewerkte, betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit circa 70 duurzame huur- en koopwoningen.

Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design
Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design
Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design
Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design

Rol Merosch: energie en integrale duurzaamheid

Merosch heeft invulling gegeven aan de duurzaamheid van het plan op de thema’s Energie en Integrale duurzaamheid.

Vergaande duurzaamheid stimuleert gezond wonen en leven

Een Utrechtse uitstraling en comfort, én met minimale impact op het milieu. 'De Kroon op Leeuwesteyn' krijgt een uitgekiend energieconcept. Vernieuwend in het plan is de inzet van PVT-panelen op de daken van de woningen. Deze panelen voorzien de warmtepompen van de woningen rechtstreeks van energie. Ook wordt een Smart dek voor waterberging ingezet. 'De Kroon op Leeuwesteyn' stimuleert gezond wonen en leven. Zo nodigt de gezamenlijke binnentuin uit tot bewegen. De opzet van het plan stimuleert om de fiets te gebruiken en er wordt deelmobiliteit ingezet.

Het is de 4e tender die Merosch samen met een tenderteam in het gebied Leeuwesteyn wint.

Samenwerkende partijen

'De Kroon op Leeuwesteyn' is tot stand gekomen vanuit een sterke samenwerking met een diversiteit aan partijen. Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design tekenden voor het ontwerp. Alba Concepts nam de advisering rondom circulariteit op zich. De deelmobiliteit komt vanuit We Drive Solar. Merosch adviseerde op het gebied van het energieconcept.

Meer informatie vindt u hier

Actueel & kennis