Actueel & kennis

Merosch wint samen met team OAK tender Bosrijk in Eindhoven

Nieuws 08 februari 2021 Esther Wagensveld

OAK

Met OAK zetten we maximaal in op circulariteit, biodiversiteit & gezondheid! De houten woningen worden off-site geproduceerd en komen 3D naar de locatie. Hiermee wordt de milieu-impact tot het minimum beperkt en de bouwtijd fors ingekort. Met een grote diversiteit aan woningtypes (XS t/m XL) is OAK inclusief wonen. Tot slot zijn de woningen 100% demontabel, waardoor ze in de toekomst eventueel verplaatst kunnen worden.

Winnend team

Janssen de Jong Projectontwikkeling, Barli, FAAM architects, LANDLAB landscape architects, Ecoresult, De Enk Groen en Golf, New Horizon, We Drive Solar, Van Santvoort Makelaars, Chainable, FPW, Backbone Visuals, Connected Worlds, Department of the Built Environment TU/e en Stichting The Natural Step en Merosch.

Vernieuwend

Gemeente Eindhoven: “De tender jury was vooral te spreken over de opdeling in twee bebouwingsensembles met een onderling verschillend karakter en de ruime variatie in woningtypes. Ook de flinke maat van terrassen oogstte veel lof. Op het gebied van duurzaamheid bevat het plan een zeer compleet, uitgebreid en vernieuwend verhaal.”

Bekijk de video van het plan

Junior adviseur Sebastiaan Knepper vertelt onze bijdrage in dit plan.

Actueel & kennis