Actueel & kennis

Merosch in gesprek met minister Rob Jetten en staatsecretaris Vivianne Heijnen tijdens de Nationale Klimaatweek

Nieuws 26 oktober 2022 Esther Wagensveld

Voor Merosch is het belangrijk zich aan te sluiten en de Nationale Klimaatweek te ondersteunen, omdat we in onze projecten ook nastreven om zo min mogelijk CO2 uit te stoten.

GraphicAlert
GraphicAlert

BODEGRAVEN- Merosch sluit zich aan bij de Nationale Klimaatweek als Klimaatsupporter. Van 31 oktober tot en met 6 november is de tweede editie van de Nationale Klimaatweek. In die week laat het hele land zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt om CO2-uitstoot te verminderen en wat er nog moet gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Voor Merosch is het belangrijk zich aan te sluiten en de Nationale Klimaatweek te ondersteunen, omdat we in onze projecten ook nastreven om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Ons toekomstige doel is om helemaal klimaatneutraal te bouwen en wonen. In deze week gaat Merosch o.a. in gesprek met minister Rob Jetten en staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen over duurzame bouwen.

Van overheid tot burgers en van sportvereniging tot bedrijf. Op allerlei manieren laten bedrijven en burgers zien wat zij aan het klimaat doen tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook Merosch laat van zich horen en sluit zich aan als Klimaatsupporter. Hiervoor zijn mooie video-opnames gedaan met onze adviseurs Derko Budding en Runa Lentz over onze acties. Hebben we een interview gegeven over onze visie. En maandag 31 oktober gaat directeur Ronald Schilt met Rob Jetten en staatsecretaris Vivianne Heijnen in gesprek over duurzame bouw.

Slimmer en verantwoordelijker bouwen!

Het reduceren van de CO2-uitstoot is een belangrijk speerpunt voor onze organisatie. Zo zetten wij ons in om gebouwen met zo min mogelijk CO2-uitstoot te ontwikkelen. Kaiden Hannis is Carbon Specialist bij Merosch. Hij houdt zich bezig met de verantwoordelijkheid van integrale CO2-uitstoot (en opslag) tijdens het (biobased)bouwen van projecten.

Voor de toekomst ziet Kaiden integraliteit, circulariteit en biobased als dé sleutelwoorden. Iedereen weet dat CO2 bijdraagt aan klimaatverandering, maar dit kan en moet op een meer integrale manier worden aangepakt. Hij vindt dat we moeten kijken naar het hele plaatje. Niet alleen naar uitstoot, maar ook bijvoorbeeld opslag van CO2 tijdens de constructie. We moeten veel slimmer en verantwoordelijker bouwen!

Videoreeks

Derko Budding en Runa Lentz vertellen in onderstaande videoreeks voor Nationale Klimaatweek over een duurzame keten, duurzame energie, duurzaam transport en hergebruik.

Actueel & kennis