Actueel & kennis

Merosch in actie voor 3FM Serious Request

Nieuws 13 december 2021 Gerrit Jan Vaatstra

Kijk hoe het met jouw footprint staat en investeer in een beter klimaat!

Vanuit Amersfoort organiseert 3FM Serious Request dit jaar haar actie om geld in te zamelen voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj’s 24 uur per dag verzoekplaten voor geld vanuit het Glazen Huis in De Nieuwe Stad van Amersfoort, de plek waar ons kantoor Amersfoort ook is gevestigd. Dit jaar wordt geld ingezameld voor bescherming en herstel van regenwouden van Zuid-Amerika. Gebieden die als een groen schild voor de aarde dienen en klimaatverandering tegengaan. Het tegengaan van klimaatverandering vormt een rode draad in de ambities en activiteiten die Merosch dagelijks voor en met opdrachtgevers in de gebouwde omgeving uitvoert. Kortom: een actie die dicht bij ons staat, dus ook wij komen in actie!

Wat doen wij?

Onze grootste impact die we kunnen realiseren, is door ons dagelijks vol passie in te zetten voor duurzame gebouwen en gebieden en daarmee de (CO2) impact bij en met onze opdrachtgevers te verlagen. Tegelijkertijd bereiden we gebouwen en gebieden voor op de gevolgen van klimaatverandering. Maar onze eigen activiteiten laten ook een (CO2)footprint achter. Denk aan het energie- en watergebruik op ons kantoor, de zakelijke reizen en ons woon-werkverkeer. De kosten voor compensatie van onze footprint gaan we - vanuit ons kantoor Amersfoort - investeren in het regenwoud via deze actie van Serious Request.

Wat kun jij doen?

De relatie tussen klimaatverandering en onze CO2-uitstoot is inmiddels bekend. Gemiddeld zijn we als Nederlanders verantwoordelijk voor 9-10 ton CO2-uitstoot per jaar. Dit kost gemiddeld 120 euro per persoon per jaar om dit te compenseren (door bijvoorbeeld te investeren in CO2 besparende projecten). Onze oproep aan jou is om je footprint voor de decembermaand (ca. 10 euro) als ‘kerstcadeau’ te investeren in het regenwoud in Zuid-Amerika via onze actiepagina op de website van 3FM Serious Request.

Bereken jouw footprint

Wil je je exacte footprint berekenen? Gebruik dan de rekentool van het Wereld Natuur Fonds.

Doneer direct

Direct je bijdrage leveren? Klik hier voor onze actiepagina!

Laat je naam achter bij de donatie en onder de deelnemers verloten we een duurzaam cadeaupakket t.w.v. 50 euro waar je energie van krijgt!

Actueel & kennis