CO2 tool in de praktijk: praktische vertaling van CO2 routekaart
Dura Vermeer maakte een CO2 routekaart. In die routekaart werd de CO2 uitstoot van de projecten (energie en materiaal) geïnventariseerd als nulmeting. Daarbij zien ze de 0-meting als 100 procent en gaan ze vervolgens toe naar 50 % in 2030 en 0 procent in 2050. Hier koppelen ze afnemende CO2-grenswaarden aan per vierkante meter vloeroppervlak aan woningen, kantoren, scholen, et cetera. Merosch heeft in opdracht van Dura Vermeer een tool en menukaart ontwikkeld. We maken hiermee de abstracte grenswaarden praktisch vertaalbaar voor een project- of gebiedsontwikkeling.
Met behulp van een BENG en MPG berekening is via de tool eenvoudig in te lezen hoe een project presteert qua CO2 uitstoot in relatie tot de CO2 grenswaarden uit de CO2 routekaart. Dan kun je meteen zien waar de grootste CO2 uitstoot zit. Wij ontwikkelden hiernaast een CO2 menukaart: zo zie je in een oogopslag wat de meest kansrijke maatregelen zijn, die tot wel 80 procent van de uitstoot kunnen verlagen. En daar kunnen de projectteams van Dura Vermeer nu zelf mee aan de slag.
Zie hieronder een 'sneak preview' van de menukaart. Meer weten? neem contact op met Dura Vermeer of met Menno Schokker of Sven 't Hart.