Projecten

Circulaire renovatie Comenius Lyceum

Doel van het ontwerpteam was om te komen tot een gezonde, veilige en comfortabele school.
circulair
Onderwerpen
circulariteit
Diensten
ontwerpen, meten-monitoren
Plaats
Amsterdam
Sector
scholen
Omvang
gebouw
Betrokken partijen
Stichting ZAAM, DMV architecten, Project Management Bureau Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs Amsterdam

Het uit 1970 stammende Pius X Lyceum (12.500 m2 bvo) in Amsterdam West is de nieuwe locatie van het Nieuw Comenius Lyceum van Stichting ZAAM. Het gebouw biedt onderdak aan ca. 1.100 leerlingen.

Gezonde duurzame school

Het gebouw is, waar mogelijk, circulair gerenoveerd. Het is nu een gezonde school (Frisse Scholen niveau B).

Uitvoeringsplan en aanbesteding & realisatie

In samenhang met de gebruikers en ontwerppartners is een integraal installatie- en bouwfysisch ontwerp gemaakt. Hierbij stonden gezondheid, veiligheid en comfort voorop.

Tot slot heeft Merosch het project begeleid tijdens de aanbesteding en realisatie. Door de zorgvuldige kwaliteitsboring is het uitgevoerd zoals op papier. Dit moet ook aantoonbaar zijn op de (energie)meters. Er wordt na ingebruikname nog 2 jaar gemonitord.

Lees een uitgebreid artikel over dit project bij ‘Downloads’.

Downloads

contactpersoon

Ronald Schilt

Projectenoverzicht